- Lapsettomien ihmisten vapaus? Kaikki hoidot sitoo helvetisti. Sä joudut olemaan pois töistä, pahimmassa tapauksessa valehtelemaan ihmisille. Siinä on sulle vapautta.

He toivovat, ettei tämä laspettomuudesta kertova tarina ole se tavallinen; että lopussa joku onneton kuitenkin pamahtaa raskaaksi.

Odotin lukevani kirjan, joka jollain tapaa käsittelee lapsettomuutta. Siinä petyin. Lapsettomuutta tämä kirja ei käsittele. Oheinen sitaatti kirjasta on oikeastaan kaikki anti, mitä siitä aiheesta saadaan.

Kirja kertoo yhdenlaista tarinaa äidiksi tulemisesta ja vanhemmuudesta. Miltä tuntuu, kun kaikki ei menekään kuten on kuvitellut. Kirjan takakannessa mainitaan, että Heikosti positiivinen pitäisi ottaa pakolliseksi äitiyspakkauksiin. Sinne se epäilemättä kuuluisikin paremmin kuin lapsettomuusaiheisten kirjojen listoille. Synnytyssairaalat ja kätilöiden ammattitaito ja imettäsen salat ovat hyvin kaukana minun maailmastani.

Lapsettomuuden sijaan löysin jotain odottamatonta. Kirja oli ilmeisesti omaelämänkerrallinen ja siinä kuvattiin raskauden ohessa kirjan kirjoittamisen prosessia ja luomisen tuskaa realistisella tavalla. Millaista on olla kirjailija? Aihe kiinnostaa. Haluaisin heittää jonain päivänä hiiren seinään ja ryhtyä täysipäiväiseksi (ja täysipäiseksi, kuka tietää) artistiksi. Valitettavasti olen toistaiseksi liian realistinen haaveeni suhteen.

1250189211_img-d41d8cd98f00b204e9800998e