Lady Susan on kaunotar vailla vertaa, leski, jolla ei ole omaisuutta turvanaan, vain tytär, jonka hän on kasvattanut kovassa kurissa. Lady Susan tahtoo rikkaisiin naimisiin, hinnalla millä hyvänsä. Tytär ainakin on naitettava hyvin. Kenet lady Susan saa ja kuka saa hänen tyttärensä? Viehättävä tarina etenee eloisissa kirjeissä, joita eri osapuolet kirjoittelevat toisilleen.

Sanotaan, että kirjaa ei pidä tuomita kansien perusteella. Koskaan se ei ole pitänyt niin hyvin paikkaansa kuin tämän kirjan kohdalla. Ihmettelen suuresti ensinnäkin aniliininpunaisia kansia ja kanteen napattua hyvin arkisen suomalaisen hiihtäjänaisen kuvaa. Takakansiteksti on myös jokseenkin typerä. Mutta kirja oli hyvä.

Kirjeiden muotoon taiteiltu romaani on erilainen lukea ja hyvin mielenkiintoinen. Vaatii keskittymistä ja kenties toisenkin lukukerran, että pysyy täydellisesti jäljellä siitä, ketkä osapuolet kulloinkin kirjoittelevat.

Suosittelen lämpimästi Austenin ystäville. Ja vinkkinä vielä, että Yle näyttää parhaillaan varsin tuoreita Austen -filmatisointeja ja bonuksena vielä sarjaa Eksyin Austenin maailmaan, josta paha kyllä missasin ensimmäisen osan.

1248765598_img-d41d8cd98f00b204e9800998e